Benieuwd hoe u zich kunt voorbereiden op een MDM-oplossing?

verkoop@centralpoint.be

MDM-oplossing voor smartphonebeheer

Centralpoint ondersteunde Pleegzorg provincie Antwerpen bij de uitrol van MDM-oplossing voor smartphonebeheer.

Pleegzorg provincie Antwerpen is een dienst voor pleegzorg erkend en gesubsidieerd door het Agentschap Jongerenwelzijn. Pleegzorg biedt zorg op maat in een gezinscontext voor kinderen, jongeren en volwassenen in kwetsbare posities.

 

De uitdaging

“We zochten een systeem om vanop afstand de smartphones van onze werknemers te kunnen beheren en uitsluitend voor werkgebruik te maken”, vertelt Dominique Van Steenbergen, ICT-beheerder bij Pleegzorg provincie Antwerpen. Centralpoint heeft Pleegzorg geholpen om die doelstelling te realiseren en ondersteuning geboden bij de keuze en implementatie van een MDM-oplossing: MobileIron.

De oplossing

MobileIron’s MDM-oplossing stelt organisaties in staat om smartphones, applicaties en content van hun werkgevers vanop afstand te beheren en te beveiligen op alle gangbare mobiele besturingssystemen. “Met deze oplossing loggen wij nieuwe gebruikers in via de MobileIron applicatie, waarna alle vooraf gekozen instellingen van de server op de smartphone geladen worden. Dit reduceert de tijd die wij besteden aan het instellen van een smartphone tot vijf minuten”, aldus Dominique Van Steenbergen.

De uitrol

Pleegzorg provincie Antwerpen had voor de uitrol van de MDM-oplossing al enkele kleinere bestellingen bij Centralpoint geplaatst, die steeds vlot verlopen zijn. Dominique: “Hierdoor is bij de start van dit project onze keuze ook op Centralpoint gevallen. Onze contactpersonen zijn steeds vriendelijk en volgen iedere bestelling goed op. Ook bij problemen waar Centralpoint eigenlijk niets mee te maken had, namen zij voor ons contact op met de softwarebeheerders en werden wij voorzien van een wekelijkse update.” Centralpoint heeft zodoende de uitrol van het smartphonebeheer bij Pleegzorg provincie Antwerpen van A tot Z opgevolgd.

Future roadmap

Deze samenwerking maakt van Centralpoint voor Pleegzorg provincie Antwerpen een waardevolle partner met betrekking tot IT-projecten. “We zullen Centralpoint als betrouwbare partner blijven beschouwen inzake de aankoop van nieuwe apparatuur en projecten en hopen op een lange samenwerking,” besluit Dominique Van Steenbergen.

Contact opnemen

ContactformulierClose

Welkom bij Centralpoint. Onze medewerkers zijn beschikbaar voor al uw vragen over zakelijke* IT-aankopen.

* Zonder BTW- of ondernemingsnummer kan u niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring