Benieuwd hoe wij uw medewerkers kunnen laten excelleren?

verkoop@centralpoint.be

Uitrol van nieuwe werkplekken

Centralpoint helpt Stad Vilvoorde met de uitrol van nieuwe werkplekken.

Het bestaande computerpark van Stad Vilvoorde, dat voornamelijk bestond uit desktopcomputers, was aan vervanging toe. De pc’s en hun besturingssystemen waren verouderd en daardoor was ook de garantie en het recht op ondersteuning vervallen.

Voor de aankoop van ICT-materiaal kon Stad Vilvoorde beroep doen op de opdrachtencentrale van C-smart. Via die opdrachtencentrale biedt C-smart de raamovereenkomst “Aankoop van ICT Infrastructuur” aan, die in 2019 werd toegewezen aan Centralpoint.

De uitdaging

Stad Vilvoorde was in de eerste plaats op zoek naar een betrouwbare leverancier die hun kon adviseren bij hun aankoop. Na een interne inventarisatie en bevraging werd beslist om 282 pc’s, waarvan 265 laptops, met toebehoren aan te kopen. De installatie van al deze hardware is echter enorm arbeidsintensief en tijdrovend, daarom was Stad Vilvoorde op zoek naar een partij die hen ook hierbij kon ondersteunen.

Ook was het belangrijk dat financiering via een leaseformule mogelijk was en dat de snelle en correcte levering op de verschillende afleverlocaties verzorgd kon worden

De oplossing

Door te kiezen voor hoofdzakelijk laptops kunnen de werknemers van Stad Vilvoorde efficiënter plaats- en tijdsonafhankelijk werken, iets wat in tijden van corona erg belangrijk is, maar zeker ook in de toekomst zal blijven.

Omdat het installeren van 282 pc’s met toebehoren erg arbeidsintensief is, werd er naast het leveren van de hardware ook gekozen voor verschillende preparatiediensten van Centralpoint. Zo heeft Stad Vilvoorde onder andere gekozen voor het uitgepakt leveren in rolcontainer, wat niet enkel veel tijd bespaard heeft, maar waarmee ook bergen verpakkingsafval zoals karton en piepschuim op locatie vermeden werden. Via de rolcontainers kon de hardware ook gemakkelijk naar de gewenste locaties worden verplaatst.

De uitrol

Centralpoint voldeed aan alle voorwaarden die Stad Vilvoorde bij aanvang van dit project gesteld had. Helaas had de levering een aantal weken vertraging opgelopen als gevolg van productieproblemen bij de fabrikant door een wereldwijd tekort aan elektronische componenten. Ondanks dit geval van overmacht, bleef het project goed opgevolgd worden door Centralpoint.

Dankzij deze samenwerking kunnen de werknemers van Stad Vilvoorde nu beschikken over een hedendaagse en goed uitgeruste werkplek.

Future roadmap

De samenwerking met Centralpoint heeft Stad Vilvoorde steeds als vlot en aangenaam ervaren. “Centralpoint is klantvriendelijk en professioneel. Bij vragen of problemen, zijn zij steeds bereid ons te helpen bij het zoeken naar antwoorden en oplossingen.”

Stad Vilvoorde voorziet om in 2021 het printerpark te vernieuwen. Ook voor dit project wensen zij beroep te kunnen doen op Centralpoint.

Contact opnemen

ContactformulierClose

Welkom bij Centralpoint. Onze medewerkers zijn beschikbaar voor al uw vragen over zakelijke* IT-aankopen.

* Zonder BTW- of ondernemingsnummer kan u niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring