Staat circulaire IT al op de agenda bij uw organisatie? Wij kunnen u helpen bij het integreren van circulaire IT in uw bestaande IT-omgeving en organisatie.

Wat is circulaire IT?

Circulaire IT houdt in dat we grondstoffen maximaal benutten, globale CO2-uitstoot reduceren, de levensduur van IT-hardware verlengen en zo min mogelijk afval creëren. De circulaire economie doorbreekt het lineaire systeem van grondstoffen winnen, produceren en snel weer weggooien.

Na de levensduur van uw devices kunnen wij deze van u overnemen en  prepareren zodat ze opnieuw ingezet kunnen worden. Zo is het mogelijk de devices nogmaals te gebruiken in uw organisatie, ze aan een goed doel te schenken of milieuvriendelijk door ons te laten verwerken.

Waarom Circulaire IT?

Een significant deel van de milieubelasting van hardware vindt plaats in het begin van de levenscyclus, bij de winning van grondstoffen en productie. Zo is 83% van de CO2-uitstoot van een smartphone te wijten aan het productieproces. Wanneer u de levensduur verlengt, bijvoorbeeld door refurbished hardware te kopen, voorkomt u nieuwe productie en veroorzaakt u minder globale CO2-uitstoot, luchtvervuiling en onnodige verspilling van grondstoffen.

Voordelen

Belangrijke voordelen van circulair inkopen zijn substantiële grondstofbesparingen, economische groei, groei in werkgelegenheid en meer ruimte voor innovatie. Daarnaast beschikt u met onze circulaire IT-oplossingen over hardware tegen een lagere aanschafprijs. Of het nu gaat om huur, DaaS, refurbished of zelfs nieuwe hardware.

Circulaire IT in de praktijk

Circulaire IT begint bij de aanschaf van uw devices, maar hangt ook samen met de gebruiksduur van het apparaat. Met het juiste onderhoud kunt u de levensduur van uw devices verlengen. En wanneer het toch is opgebruikt, kunnen wij de devices van u overnemen en deze prepareren zodat ze opnieuw ingezet kunnen worden.

Circulaire aanschaf

Nieuw

Fabrikanten ontwikkelen steeds vaker devices met gerecyclede grondstoffen. Daarnaast kunt u nieuwe devices as a Service afnemen. Dit is een totaaloplossing waarbij u een vast bedrag per gebruiker per maand betaalt voor hardware, beveiliging, dienstverlening en beheer. Na de looptijd neemt Centralpoint het device weer van u over.

Refurbished

Refurbished hardware is gebruikte hardware die in verschillende gradaties wordt aangeboden. De hardware wordt opgeknapt, uitgebreid getest en met zorg verpakt. De hardware werkt hierna weer als nieuw en is voorzien van de benodigde softwarelicenties en garanties. Deze oplossing is ideaal voor organisaties zonder ruim IT-budget.

Demo

U kan onze demo hardware eerst uitproberen voordat u het toestel aanschaft. Zo weet u zeker dat u hardware aanschaft die echt voldoet aan uw wensen en eisen en wordt een onnodige aankoop van IT-hardware voorkomen.

Huur

Voor situaties waarin u tijdelijk nieuwe hardware nodig heeft, bijvoorbeeld met een evenement, kan u bij Centralpoint hardware huren die direct inzetbaar is. Zo hoeft u niet onnodig nieuwe hardware aan te schaffen.

Circulair gebruik

Support

U kan contact opnemen met de Customer Support van Centralpoint voor het oplossen van storingen of technische problemen en het stellen van de juiste diagnose. Wij kunnen ook op locatie een servicebalie bemannen, voor een korte of langere periode. Bij storingen of defecten aan de hardware kunnen uw medewerkers direct terecht bij de baliemedewerker voor ondersteuning en vervangende hardware.

Garantie

U kunt uw storingen op ieder moment van de werkdag aanmelden en dan helpen onze medewerkers u met doeltreffende oplossingen. Het verhelpen van storingen en andere problemen op locatie wordt uitgevoerd door gecertificeerde Service Engineers. Daarnaast is het mogelijk om de standaard garantie te verhogen naar ieder gewenst niveau.

Onderhoud

Wij bieden u ook aanvullend onderhoud op maat. De afspraken die u met ons maakt, worden vastgelegd in een onderhoudscontract en wij zorgen er vervolgens voor dat dit contract proactief wordt bijgehouden.

Circulaire inruil en herinzet

Inruil

Centralpoint kan de apparaten die niet meer worden gebruikt binnen uw organisatie op een veilige en verantwoorde manier verwerken, afgestemd op uw wensen en eisen. U kunt ervoor kiezen om uw hardware opnieuw te gebruiken, te doneren of door ons te laten verkopen aan organisaties met een kleiner IT-budget of aan liefdadigheidsorganisaties. Hardware die niet meer geschikt is voor hergebruik verwerken wij op een milieuvriendelijke manier.

Herinzet

Wanneer u ervoor kiest om uw oude apparaten opnieuw in te zetten in uw organisatie, worden deze devices gereinigd en klaargemaakt voor hergebruik. Op het moment dat u de hardware opnieuw wil inzetten, zorgen wij voor de levering.

Compensatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om de CO2-uitstoot te compenseren. Na het inzichtelijk maken van uw CO2-voetafdruk kan u kiezen hoe u dit graag wil compenseren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van:

Persoonlijk advies nodig?

016 – 796 200

Maandag – Donderdag 09:00 – 17:30
Vrijdag 08:30 – 17:00

Verstuur bericht

via ons contactformulier

Contact opnemen

ContactformulierClose

Welkom bij Centralpoint. Onze medewerkers zijn beschikbaar voor al uw vragen over zakelijke* IT-aankopen.

* Zonder BTW- of ondernemingsnummer kan u niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring