Ketenverantwoordelijkheid

Centralpoint maakt deel uit van een inkoop- en productieketen en heeft een groot aantal leveranciers, zowel in België als daarbuiten. Weten waar grondstoffen vandaan komen, wat er speelt bij toeleveranciers en door wie producten vervaardigd worden, is voor ons een belangrijk onderdeel in de keten. Wij proberen er samen met leveranciers voor te zorgen dat alle artikelen die wij verkopen, verantwoord zijn geproduceerd.

Samen met onze stakeholders willen wij een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering hanteren.

Hoe doen wij dit?

Wij leveren uitsluitend apparatuur van gerenommeerde A-fabrikanten die zijn aangesloten bij de internationale gedragscode RBA. Deze gedragscode focust op een aantal deelgebieden van Corporate Social Responsibility.

Wij vragen aan onze leveranciers om de audits openbaar te maken die zij in hun fabrikanten verrichten. Deze audits worden vrijwel altijd uitgevoerd door de Responsible Business Alliance. Wanneer misstanden in een fabriek worden vastgesteld, wordt er een rapport gemaakt met verbeterpunten en wordt een vervolgaudit gepland. Indien er geen verbetering plaatsvindt, sporen we onze leverancier aan om het contract met die fabrikant verbreken.

Graag meer informatie over sustainability?

Wenst u graag meer informatie over hoe Centralpoint omgaat met haar ketenverantwoordelijkheid of wilt u graag inzage in de Social Responsibility-verslagen van onze primaire fabrikanten? Neem dan contact met ons op.

016 – 796 200

Maandag – Donderdag 09:00 – 17:30
Vrijdag 08:30 – 17:00

Verstuur bericht

via ons contactformulier

Contact opnemen

ContactformulierClose

Welkom bij Centralpoint. Onze medewerkers zijn beschikbaar voor al uw vragen over zakelijke* IT-aankopen.

* Zonder BTW- of ondernemingsnummer kan u niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring