Megatrends: de rol van IT

Elke organisatie komt momenteel in aanraking met de megatrends Artificial Intelligence en Internet of Things. Als organisatie is het belangrijk dat u een visie hebt op deze thema’s. Wij kunnen u in vier praktische stappen helpen om hiermee aan de slag te gaan. Zo haalt u uit deze trends de meerwaarde die het uw organisatie kan bieden.

1. Context bepalen

Er zijn veel verschillende betekenissen voor de megatrends en elke organisatie vult deze megatrends anders in. Daarom starten we met het bepalen van de context, zodat we gedurende het gehele stappenplan over hetzelfde onderwerp praten. Zo ontstaat er een bedrijfsspecifieke definitie.

2. Behoeften bepalen

Wat wilt u als organisatie met deze megatrends? Om deze vraag te beantwoorden betrekken we er verschillende rollen en afdelingen bij, denk hierbij aan de business, HR en natuurlijk IT. Elke afdeling heeft namelijk andere wensen en behoeften. De business weet welke behoeften er zijn, IT is verantwoordelijk voor de werking ervan en HR voor de transitie in de organisatie.

3. Wat is de rol van IT?

Als we weten welke behoeften er zijn in de organisatie en wat u als organisatie met de megatrends wil doen, gaan we bepalen wat concreet de rol van IT moet zijn en hoe u dit gaat faciliteren.

4. Breng de basis op orde

Er is waarschijnlijk een beperkte capaciteit op de IT-afdeling. Daarom is het belangrijk om allereerst de basis van uw IT-infrastructuur op orde te brengen. Als u de basis op orde hebt, heeft u tijd om verder te gaan met de innovatie omtrent megatrends. Onze consultants kunnen u hierbij helpen voor uw werkplekken en uw cloudomgeving.

De basis op orde

Persoonlijk advies nodig?

016 – 796 200

Maandag – Donderdag 09:00 – 17:30
Vrijdag 08:30 – 17:00

Verstuur bericht

via ons contactformulier

Contact opnemen

ContactformulierClose

Welkom bij Centralpoint. Onze medewerkers zijn beschikbaar voor al uw vragen over zakelijke* IT-aankopen.

* Zonder BTW- of ondernemingsnummer kan u niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring