Centralpoint & MVO

Centralpoint en MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is onderdeel van het beleid van Centralpoint en een voorwaarde voor duurzame groei. Centralpoint doet op een verantwoorde manier zaken met haar stakeholders en is met hen in gesprek over MVO. Daarnaast ondersteunt Centralpoint diverse maatschappelijke projecten.

Wij streven ernaar onze prestaties op het gebied van duurzaamheid continu te verbeteren. Hiertoe hebben we doelstellingen geïntegreerd in de bedrijfsplannen die jaarlijks worden opgesteld en geëvalueerd.

MVO-thema’s

Onderstaand vindt u een overzicht van onze MVO-thema’s waar Centralpoint zich voor inzet.

Ketenverantwoordelijkheid
Met ketenverantwoordelijkheid krijgt u inzicht in het duurzame gedrag van alle spelers die deel uitmaken van uw bedrijfsketen. Als u zelf maatschappelijk verantwoord onderneemt, dan verwacht u dat ook van leveranciers en klanten. Centralpoint wil niet alleen zichzelf maar ook haar stakeholders helpen een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering te hanteren.

Circulaire economie
In de circulaire economie bestaat er geen afval. Verspilling van grondstoffen wordt tegengegaan door de herbruikbaarheid van producten en materialen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Dit is anders dan in het lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur veelal worden vernietigd.

Inruil en Recycling
Centralpoint zet zich in voor een verantwoorde afvoer van (elektronisch) afval en proberen haar afvalstromen zoveel mogelijk te reduceren. Zo wordt bijvoorbeeld het piepschuim naar een bedrijf gebracht dat hier ondervloeren van maakt.

Uitgepakt leveren
Om u werk uit handen te nemen bij het transport, wordt uw apparatuur in ons distributiecentrum uitgepakt en in speciale rolcontainers geplaatst. Het verpakkingsmateriaal wordt vervolgens CO2-neutraal afgevoerd. Bij grote leveringen scheelt dit ruimte bij het transport en dus ook in het aantal transportbewegingen, waardoor uw CO2-footprint lager wordt.

Energiemanagement
Centralpoint streeft ernaar haar prestaties op het gebied van energie- en CO2-reductie continu te verbeteren. Daarom worden onze energiedoelstellingen elk jaar geëvalueerd om het verbruik van elektriciteit, gas en brandstof zo laag mogelijk te houden.

Duurzaam advies
Om onze stakeholders te kunnen bijstaan met advies over een duurzame apparaatselectie, bieden wij naast ons reguliere aanbod van hardware ook duurzame oplossingen, die niet alleen beter zijn voor het milieu maar ook voor uw portefeuille. Wij maken een berekening van de TCO waarbij we rekening houden met onder andere C02-uitstoot, energieverbruik en verpakkingsmateriaal.

Wilt u meer weten over ons MVO-beleid?

016 – 796 200

Maandag – Donderdag 09:00 – 17:30
Vrijdag 08:30 – 17:00

Verstuur bericht

via ons contactformulier

Contact opnemen

ContactformulierClose

Welkom bij Centralpoint. Onze medewerkers zijn beschikbaar voor al uw vragen over zakelijke* IT-aankopen.

* Zonder BTW- of ondernemingsnummer kan u niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring