Security

Next Generation Endpoint Security

Door het toegenomen gebruik van de cloud en mobiele apparaten vormen endpoints tegenwoordig de nieuwe beveiligingslinie voor bedrijven. Het is daarom belangrijker dan ooit om endpoint devices goed te beschermen.

Antivirus en preventie oplossingen die alleen bekende gevaren tegenhouden zijn niet meer voldoende om de bedreigingen van vandaag de dag tegen te houden. Het beschermen van endpoint devices vereist een fundamenteel andere aanpak. Next Generation Endpoint Security (NGES) is hier een voorbeeld van. In plaats van alleen te zoeken naar iets bekends of een variant hierop, kijkt NGES ook naar het gedrag van het systeem om verdachte activiteiten te identificeren. Deze vorm van security onderneemt geautomatiseerde acties om aanvallen te voorkomen en af te slaan.

Met onze Endpoint Security oplossing zijn uw devices compleet beschermd. Zowel in beveiligde en onbeveiligde netwerken en zowel offline als online en tegen alle soorten van cyberaanvallen.

Met onze Endpoint Security oplossing zijn uw devices compleet beschermd.

Bescherm uw endpoint devices

Om uw endpoint devices goed te beveiligen is het belangrijk om technieken in te zetten die de aanval bemoeilijken en wanneer een aanval toch doorkomt sneller detecteert, oplost en terugbrengt naar de situatie voor de aanval.

Voorkomen

Het is belangrijk om uw devices goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hiermee kunt u voorkomen dat bekende en onbekende malware uw systemen binnendringt. Met behulp van onder andere machine learning worden ook geavanceerde onbekende malware herkend en tegengehouden, voordat deze schade kunnen aanrichten.

Detecteren

Het is belangrijk om alle acties continu te monitoren, zodat er een volledig overzicht is van de normale gedragingen. Wanneer kwaadaardige gedragingen worden gedetecteerd, zoals malware, kan dit direct worden gestopt voordat de aanval daadwerkelijk schade veroorzaakt.

Herstellen

Doordat in de detectie fase alle acties van de aanval zijn bijgehouden, is alle forensische informatie voorhanden om inzicht te hebben in wat er exact is gebeurt voordat de aanval is gestopt. Het terugdraaien van aangetaste zaken is eenvoudig te regelen. Zelfs verwijderde of aangepaste bestanden worden automatisch hersteld.

Intelligentie

Er bestaat een kwetsbaarheid in de reactietijd tussen detectie en response. De tijd om de cyberaanval te herstellen duurt vaak te lang, waardoor de aanvaller zich steeds verder kan nestelen in de organisatie. Daarom is het belangrijk om intelligentie toe te voegen aan de hiervoor benoemde technieken, zodat u altijd beschermd bent tegen bedreigingen op uw endpoint devices.

Oplossingen die uw devices beschermen

Wij werken op het gebied van NGES samen met Lookout en SentinelOne. Lookout is een oplossing die zich richt op uw mobiele devices en SentinelOne is gespecialiseerd in uw vaste werkplekken.

SentinelOne Endpoint Protection Platform is een all-in-one endpoint security oplossing die bescherming biedt tegen bekende en onbekende aanvallen door het identificeren en beperken van schadelijk gedrag.

Lookout is wereldwijd leider in mobile security en is specialist in het voorspellen en stoppen van bedreigingen op mobiele toestellen. De app verzamelt en analyseert data om tijdig aanvallen te detecteren.

Persoonlijk advies nodig?

016 – 796 200

Maandag – Donderdag 09:00 – 17:30
Vrijdag 08:30 – 17:00

Verstuur bericht

via ons contactformulier

Contact opnemen

ContactformulierClose

Welkom bij Centralpoint. Onze medewerkers zijn beschikbaar voor al uw vragen over zakelijke* IT-aankopen.

* Zonder BTW- of ondernemingsnummer kan u niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring